top of page
WestBarnCo0421_1200x.jpg
NAZORG PMU BEHANDELING

Na de behandeling wordt er een verzorgende gel aangebracht.

Deze legt een transparant laagje.


Hierdoor zijn ze beschermd tegen vuil en worden ze gehydrateerd.

De gel hoef je niet te verwijderen, deze zal loskomen bij het vervellen.

De wenkbrauwen blijven best droog gedurende 7 dagen.

Let op met warme dranken en voeding. De lippen zijn nu extra gevoelig en mogen zeker niet verbranden. Let ook op met kleurstoffen. Consumeer de eerste dagen bijvoorbeeld geen rode wijn of tomatensaus. Als de lippen vuil worden mag je ze voorzichtig spoelen met water zonder te wrijven. Probeer bij het poetsen van de tanden minder tandpasta te gebruiken de eerste 5 dagen, dit kan pigment wegwassen.

Je krijgt een verzorgende zalf mee om de lippen te hydrateren. Breng een kleine hoeveelheid aan als de lippen droog aanvoelen.

Probeer zo weinig mogelijk de zone aan te raken. Dit om infecties te voorkomen. Niet wrijven of krabben, de droge huid moet op een natuurlijke wijze lossen. Wrijving kan littekenweefsel vormen of pigmentverlies veroorzaken. U hoeft zelf niets van verzorging aan te brengen. Na enkele dagen mag je de zone hydrateren met een parfumvrije dagcrème indien gewenst.

 

Ga na de behandeling niet sporten of zwemmen en vermijd sauna of stoombad gedurende 10 dagen. Gebruik geen make-up in deze zone gedurende de eerste 2 weken.

De behandelde zone niet blootstellen aan de zon of zonnebank gedurende 4 weken. Na het genezingsproces is het belangrijk deze zone altijd te beschermen tegen de zon om de PMU fris te houden. Gebruik hiervoor een verzorging met UV bescherming.

Kijk uit voor gelaatsbehandelingen met chemische peelings of laser, hierdoor kan de kleur veranderen of verdwijnen.

WENKBRAUWEN

DAG 1-7 De wenkbrauwen zullen donkerder worden, dit komt door korstjes die zich op de wenkbrauw vormen.

DAG 7-15 De kleurintensiteit wordt minder tot onder het niveau van het eindresultaat. Het lijkt alsof het te weinig gepigmenteerd is, dit komt omdat het pigment nog diep in de huidlaag zit.

DAG 15-30 De kleurintensiteit wordt duidelijker. Plaatsen waar het pigment niet duidelijk aanwezig is, worden bijgewerkt tijdens een touch-up behandeling binnen 5-8 weken.

LIPPEN

DAG 1 De lippen zijn gevoelig en gezwollen. De kleur is donker.

DAG 2-4 De zwelling is afgenomen. De lippen zien er nog donker uit en kunnen ongelijk gekleurd zijn. Er komen velletjes op de lippen.

DAG 5-7 De kleurintensiteit wordt minder tot onder het niveau van het eindresultaat. Het lijkt alsof het te weinig gepigmenteerd is, dit komt omdat het pigment nog diep in de huidlaag zit.

DAG 15-30 De kleurintensiteit wordt duidelijker. Plaatsen waar het pigment niet duidelijk aanwezig is, worden bijgewerkt tijdens een touch-up behandeling tussen 6-8 weken.

bottom of page